ChoiceOption by word?

Runes of Magic/Radiant Arcana (http://www.runesofmagic.com)
Post Reply
Message
Author
ZZZZZ
Posts: 513
Joined: Sun Oct 21, 2012 1:42 am

ChoiceOption by word?

#1 Post by ZZZZZ » Thu Nov 01, 2012 2:02 am

Hello, just having issues with using high level characters and then using those that are low level and do not have places unlocked. Is there any way to use say

Code: Select all

	<!-- # 55 --><waypoint x="2314" z="1145" y="27">		player:target_NPC("Snoop the Stubborn");
		sendMacro("ChoiceOption(Next Page);");
		yrest(100)
		sendMacro("ChoiceOption(Transport to Silverfall);");
		waitForLoadingScreen()
	</waypoint>
instead of

Code: Select all

	<!-- # 55 --><waypoint x="2314" z="1145" y="27">		player:target_NPC("Snoop the Stubborn");
		sendMacro("ChoiceOption(8);");
		yrest(100)
		sendMacro("ChoiceOption(1);");
		waitForLoadingScreen()
	</waypoint>
Sorry if there is already a thread somewhere on this!

User avatar
lisa
Posts: 8332
Joined: Tue Nov 09, 2010 11:46 pm
Location: Australia

Re: ChoiceOption by word?

#2 Post by lisa » Thu Nov 01, 2012 2:24 am

you mean the already existing function

Code: Select all

ChoiceOptionByName(optiontext)
So this

Code: Select all

sendMacro("ChoiceOption(Transport to Silverfall);");
could be this

Code: Select all

ChoiceOptionByName("Silverfall")
Not sure if it deals with next page or not, try it and see.
Remember no matter you do in life to always have a little fun while you are at it ;)

wiki here http://www.solarstrike.net/wiki/index.php?title=Manual

ZZZZZ
Posts: 513
Joined: Sun Oct 21, 2012 1:42 am

Re: ChoiceOption by word?

#3 Post by ZZZZZ » Thu Nov 01, 2012 2:52 am

I'm really bad at finding things like that ^.^

Worked perfectly :)

ChoiceOptionByName("Next Page") does works

User avatar
rock5
Posts: 12173
Joined: Tue Jan 05, 2010 3:30 am
Location: Australia

Re: ChoiceOption by word?

#4 Post by rock5 » Thu Nov 01, 2012 4:12 am

The "Next Page" option has been added to the latest version of NPCTeleport, which is one of the gotoportal functions. It checks all pages automatically.
http://www.solarstrike.net/phpBB3/viewt ... 916#p37916

So instead of

Code: Select all

      player:target_NPC("Snoop the Stubborn");
      ChoiceOptionByName("Next Page")
      yrest(100)
      ChoiceOptionByName("Transport to Silverfall");
      waitForLoadingScreen()
you could use

Code: Select all

      NPCTeleport("Snoop the Stubborn","Transport to Silverfall")
  • Please consider making a small donation to me to support my continued contributions to the bot and this forum. Thank you. Donate
  • I check all posts before reading PMs. So if you want a fast reply, don't PM me but post a topic instead. PM me for private or personal topics only.
  • How to: copy and paste in micromacro
    ________________________
    Quote:
    • “They say hard work never hurt anybody, but I figure, why take the chance.”
          • Ronald Reagan

ZZZZZ
Posts: 513
Joined: Sun Oct 21, 2012 1:42 am

Re: ChoiceOption by word?

#5 Post by ZZZZZ » Thu Nov 01, 2012 5:56 am

Ahh ok, I might shorten my waypoint a bit. I just quickly put together a waypoint file for the guild rubies event in the current festival and needed it to work on every account. Thanks for the assist :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Bing [Bot] and 1 guest