Rev 578 - getpos not work
Rev 578 - getpos not work
Hi
getpos.bat return this message:
scripts/rom/classes/pawn.lua:394: attempt to call global 'GetIdName' (a nil value)
Please fix it OK? ^^
getpos.bat return this message:
scripts/rom/classes/pawn.lua:394: attempt to call global 'GetIdName' (a nil value)
Please fix it OK? ^^
Re: Rev 578 - getpos not work
Sorry, I was just waiting for an answer to another post before committing a fix. Hopefully it wont be much longer.
All it needs isat the top of the file.
All it needs is
Code: Select all
include("classes/memorytable.lua");
- Please consider making a small donation to me to support my continued contributions to the bot and this forum. Thank you. Donate
- I check all posts before reading PMs. So if you want a fast reply, don't PM me but post a topic instead. PM me for private or personal topics only.
- How to: copy and paste in micromacro
________________________
Quote:- “They say hard work never hurt anybody, but I figure, why take the chance.”
- Ronald Reagan
-
- Posts: 276
- Joined: Thu Oct 22, 2009 3:58 am
Re: Rev 578 - getpos not work
Code: Select all
Table not found for ID: 500548
Table not found for ID: 500940
Table not found for ID: 507218
Table not found for ID: 500517
Table not found for ID: 507217
Table not found for ID: 500479
Table not found for ID: 500478
Table not found for ID: 504225
Table not found for ID: 501387
Table not found for ID: 500535
Table not found for ID: 501004
Table not found for ID: 502026
Table not found for ID: 500548
Table not found for ID: 500940
Table not found for ID: 507218
Table not found for ID: 500517
Table not found for ID: 507217
Table not found for ID: 500479
Table not found for ID: 500478
Table not found for ID: 504225
Table not found for ID: 501387
Table not found for ID: 500535
Table not found for ID: 501004
Table not found for ID: 500548
all my chars buffing all the time
found a solution
log out close client
rom\macrofix
charname
relogg
working fine for all my chars again
Re: Rev 578 - getpos not work
'macrofix'? That's not part of the bot. Where did you get it? What does it do?
- Please consider making a small donation to me to support my continued contributions to the bot and this forum. Thank you. Donate
- I check all posts before reading PMs. So if you want a fast reply, don't PM me but post a topic instead. PM me for private or personal topics only.
- How to: copy and paste in micromacro
________________________
Quote:- “They say hard work never hurt anybody, but I figure, why take the chance.”
- Ronald Reagan
-
- Posts: 276
- Joined: Thu Oct 22, 2009 3:58 am
Re: Rev 578 - getpos not work
i dont know
its basicly with in svn
macrofix.lua
its basicly with in svn
macrofix.lua
Code: Select all
--[[ MACRO FORMAT:
(8 byte head)
(4 byte size of MACRO DATA [currently 1288])(4 byte NUM OF MACROS)
(1288 byte MACRO DATA)
LOOP:
(4 byte INDEX[0-55])(4byte ICON)
(256 byte UNKNOWN)
(256 byte MACRO TEXT)
(768 byte PADDING?)
ENDLOOP
--]]
local MACRO_SIZE = 1288;
local MACRO_COUNT = 56;
local MACRO_UNKNOWNSIZE = 0x100;
local MACRO_TEXTSIZE = 0x100; -- Size including NULL terminator
local MACRO_PADDINGSIZE = 0x300;
local MACRO_ICONMAX = 60;
local MACRO_NULLICON = 0XFFFFFFFF;
local userprofilePath = os.getenv("USERPROFILE");
local documentPaths = {
userprofilePath .. "\\My Documents\\" .. "Runes of Magic", -- English
userprofilePath .. "\\Eigene Dateien\\" .. "Runes of Magic", -- German
userprofilePath .. "\\Mes Documents\\" .. "Runes of Magic", -- French
userprofilePath .. "\\Omat tiedostot\\" .. "Runes of Magic", -- Finish
userprofilePath .. "\\Belgelerim\\" .. "Runes of Magic", -- Turkish
userprofilePath .. "\\Mina Dokument\\" .. "Runes of Magic", -- Swedish
userprofilePath .. "\\Dokumenter\\" .. "Runes of Magic", -- Danish
userprofilePath .. "\\Documenti\\" .. "Runes of Magic", -- Italian
userprofilePath .. "\\Mijn documenten\\" .. "Runes of Magic", -- Dutch
userprofilePath .. "\\Moje dokumenty\\" .. "Runes of Magic", -- Polish
userprofilePath .. "\\Mis documentos\\" .. "Runes of Magic", -- Spanish
};
-- Select the first path that exists
function findMacroBsd(charName)
for i,v in pairs(documentPaths) do
if( string.sub(v, -1 ) ~= "\\" and string.sub(v, -1 ) ~= "/" ) then
v = v .. "\\"; -- Append the trailing backslash if necessary.
end
local filename = v .. charName .. "/Macro.bsd";
if( fileExists(filename) ) then
return filename;
end
end
return nil;
end
-- Convert a Lua number to 4 bytes
function intToBytes(int)
--int = tonumber( string.format("%u", int), 10);
local a,b,c,d = math.mod(int, 256),
math.mod(int, 65536) / 256,
math.mod(int, 16777216) / 65536,
int / 16777216;
-- Some weird Lua bug with unsigned ints...
-- It pretends it's positive, but will cause
-- errors for being negitive in some functions (ie. string.char)
-- This is a hackish work-around.
if( a < 0 ) then a = math.max(a, 0); end;
if( a > 255 ) then a = math.min(a, 255); end;
if( b < 0 ) then b = math.max(b, 0); end;
if( b > 255 ) then b = math.min(b, 255); end;
if( c < 0 ) then c = math.max(c, 0); end;
if( c > 255 ) then c = math.min(c, 255); end;
if( d < 0 ) then d = math.max(d, 0); end;
if( d > 255 ) then d = math.min(d, 255); end;
return string.char(a, b, c, d);
end
function bytesToInt(a, b, c, d)
return tonumber( string.format("%02x%02x%02x%02x", d, c, b, a), 16);
end
local macroData;
function initializeMacroData()
macroData = {};
for i = 1,MACRO_COUNT do
macroData[i - 1] = {
["icon"] = intToBytes(MACRO_NULLICON);
["unknown"] = string.rep( string.char(0x0), MACRO_UNKNOWNSIZE );
["text"] = string.rep( string.char(0x0), MACRO_TEXTSIZE );
["padding"] = string.rep( string.char(0x0), MACRO_PADDINGSIZE );
};
end
end
function readMacroData(fname)
local infile = io.open(fname, "rb");
-- Read (but discard) the header; assume our own values
--MACRO_SIZE = bytesToInt(string.byte(infile:read(4), 1, 4));
infile:read(4); infile:read(4);
for i = 1,MACRO_COUNT do
local index = i - 1;
local icon, unknown, text, padding;
-- Read (and discard) index
infile:read(4);
-- Read icon
icon = bytesToInt(string.byte(infile:read(4), 1, 4));
-- Force it to a valid value
if( icon ~= MACRO_NULLICON ) then
icon = math.min(icon, MACRO_ICONMAX);
icon = math.max(icon, 0);
end
-- Read (and discard) UNKNOWN data
infile:read(MACRO_UNKNOWNSIZE);
unknown = string.rep(string.char(0x0), MACRO_UNKNOWNSIZE);
-- Read macro text
text = infile:read(MACRO_TEXTSIZE);
-- Force a NULL terminator
text = string.sub(text, 1, text:len()-1) .. string.char(0x0);
-- Read (and discard) padding
infile:read(MACRO_PADDINGSIZE);
padding = string.rep(string.char(0x0), MACRO_PADDINGSIZE);
macroData[index].icon = icon;
macroData[index].unknown = unknown;
macroData[index].text = text;
macroData[index].padding = padding;
end
infile:close();
end
function writeMacroData(fname)
local outfile = io.open(fname, "wb");
-- Write the header
outfile:write( intToBytes(MACRO_SIZE) );
outfile:write( intToBytes(MACRO_COUNT) );
-- Write each macro
for i = 1,MACRO_COUNT do
local index = i - 1;
outfile:write( intToBytes(i - 1) ); -- Write index
outfile:write( intToBytes(macroData[index].icon) );
outfile:write( macroData[index].unknown );
outfile:write( macroData[index].text );
outfile:write( macroData[index].padding );
end
outfile:close();
end
-- Prompt for character name
local charName, fname;
cprintf(cli.red, "MAKE SURE YOU ARE LOGGED OFF BEFORE RUNNING THIS SCRIPT!\n");
printf("Please input the character's name.\n>");
charName = string.gsub(io.read("*l"), "([%w%s%p]+)\n", "%0");
printf("Char name: \'%s\'\n", charName);
fname = findMacroBsd(charName);
if( fname == nil ) then
printf("We were unable to find your Macro.bsd file.\n" ..
"Try manually deleting Macro.bsd from My Documents/CharacterName/Macro.bsd");
else
initializeMacroData();
readMacroData(fname);
writeMacroData("Macro.bsd");
printf("Macro.bsd file rewritten. You can log in now.\n");
end
Re: Rev 578 - getpos not work
My SVN doesn't have it. Look at the icon next to it. If it's green (or red) it's part of SVN. If it has a blue icon, it's unversioned and not part of the bot. Maybe it was included from wherever you originally downloaded the bot from or maybe you added it at some time in the past.
Anyway, as I suspected, it looks like it repairs a corrupt macro.bsd which it cool. Saves you loosing all your macros if you have to delete it because it's corrupt. It would be worth adding to the bot if we knew where it's from.
Anyway, as I suspected, it looks like it repairs a corrupt macro.bsd which it cool. Saves you loosing all your macros if you have to delete it because it's corrupt. It would be worth adding to the bot if we knew where it's from.
- Please consider making a small donation to me to support my continued contributions to the bot and this forum. Thank you. Donate
- I check all posts before reading PMs. So if you want a fast reply, don't PM me but post a topic instead. PM me for private or personal topics only.
- How to: copy and paste in micromacro
________________________
Quote:- “They say hard work never hurt anybody, but I figure, why take the chance.”
- Ronald Reagan
-
- Posts: 99
- Joined: Sat Dec 18, 2010 6:55 am
Re: Rev 578 - getpos not work
Didn't Administrator create it?
http://www.solarstrike.net/phpBB3/viewt ... t=macrofix
http://www.solarstrike.net/phpBB3/viewt ... t=macrofix
Re: Rev 578 - getpos not work
Ah. I wonder why he didn't add it to the bot. I think it would be worth adding.
- Please consider making a small donation to me to support my continued contributions to the bot and this forum. Thank you. Donate
- I check all posts before reading PMs. So if you want a fast reply, don't PM me but post a topic instead. PM me for private or personal topics only.
- How to: copy and paste in micromacro
________________________
Quote:- “They say hard work never hurt anybody, but I figure, why take the chance.”
- Ronald Reagan
Re: Rev 578 - getpos not work
rock5 wrote:Sorry, I was just waiting for an answer to another post before committing a fix. Hopefully it wont be much longer.
All it needs isat the top of the file.Code: Select all
include("classes/memorytable.lua");
thanx - all ok
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests