Not looting and Skill priority for RoM Bot

Discuss, ask for help, share ideas, give suggestions, read tutorials, and tell us about bugs you have found with MicroMacro in here.

Do not post RoM-Bot stuff here. There is a subforum for that.
Forum rules
This is a sub-forum for things specific to MicroMacro.

This is not the place to ask questions about the RoM bot, which uses MicroMacro. There is a difference.
Post Reply
Message
Author
Chubbmaster
Posts: 8
Joined: Tue Jan 20, 2009 9:07 pm

Not looting and Skill priority for RoM Bot

#1 Post by Chubbmaster » Fri Jan 23, 2009 12:01 am

Errr my ranged bot doesn't loot but melee does.
Additionally, I have mage skills attached to the profile, yet it doesn't cast any of them and spends all its time using scout skills.

Chubbmaster
Posts: 8
Joined: Tue Jan 20, 2009 9:07 pm

Re: Not looting and Skill priority for RoM Bot

#2 Post by Chubbmaster » Fri Jan 23, 2009 9:20 pm

Alright, it casts now. BUT, still can't loot.

User avatar
Administrator
Site Admin
Posts: 4850
Joined: Sat Jan 05, 2008 4:21 pm

Re: Not looting and Skill priority for RoM Bot

#3 Post by Administrator » Fri Jan 23, 2009 10:24 pm

More information is needed. Let me see your profile, and list all of your in-game hotkeys as well. Also, be aware that if the target dies far away from you, you will not loot it.

Chubbmaster
Posts: 8
Joined: Tue Jan 20, 2009 9:07 pm

Re: Not looting and Skill priority for RoM Bot

#4 Post by Chubbmaster » Sat Jan 24, 2009 10:16 am

<profile>
<options>
<option name="HP_LOW" value="65" />
<option name="MP_LOW_POTION" value="30" />
<option name="HP_LOW_POTION" value="40" />

<option name="COMBAT_TYPE" value="ranged" />
<option name="COMBAT_DISTANCE" value="175" />
<option name="ANTI_KS" value="true" />
<option name="WAYPOINTS" value="bats.xml" />
<option name="LOOT" value="true" />
<option name="LOOT_TIME" value="2000" />
<option name="ENERGY_STORAGE_1" value="concentration" />
<option name="ENERGY_STORAGE_2" value="mana" />
<option name="POTION_COOLDOWN" value="15" />
<option name="MAX_FIGHT_TIME" value="30" />
<option name="DOT_PERCENT" value="90" />
</options>

<friends>
<friend name="MyOtherCharacter1" />
<friend name="MyOtherCharacter2" />
</friends>

<hotkeys>
<hotkey name="HP_POTION" key="VK_9" modifier="" />
<hotkey name="MP_POTION" key="VK_EQUAL" modifier="" />
<hotkey name="ATTACK" key="VK_2" modifier="" />
</hotkeys>

<skills>
<skill name="MAGE_FIREBALL" hotkey="VK_7" modifier="" />
<skill name="MAGE_LIGHTNING" hotkey="VK_8" modifier="" />
<skill name="SCOUT_VAMPIRE_ARROWS" hotkey="VK_5" modifier="" />
<skill name="SCOUT_WIND_ARROWS" hotkey="VK_4" modifier="" />
<skill name="SCOUT_FROST_ARROW" hotkey="VK_6" modifier="" />
</skills>
</profile>

1 = attack
2 is shot
3 is arrow of esscence
5,6,7,8 is as shown above
9 is hp pot
- is heart
= is mana pot

Zephyr
Posts: 86
Joined: Fri Apr 18, 2008 8:10 pm

Re: Not looting and Skill priority for RoM Bot

#5 Post by Zephyr » Sat Jan 24, 2009 1:43 pm

Chubbmaster wrote:<profile>
<options>
<option name="HP_LOW" value="65" />
<option name="MP_LOW_POTION" value="30" />
<option name="HP_LOW_POTION" value="40" />

<option name="COMBAT_TYPE" value="ranged" />
<option name="COMBAT_DISTANCE" value="175" />
<option name="ANTI_KS" value="true" />
<option name="WAYPOINTS" value="bats.xml" />
<option name="LOOT" value="true" />
<option name="LOOT_TIME" value="2000" />
<option name="ENERGY_STORAGE_1" value="concentration" />
<option name="ENERGY_STORAGE_2" value="mana" />
<option name="POTION_COOLDOWN" value="15" />
<option name="MAX_FIGHT_TIME" value="30" />
<option name="DOT_PERCENT" value="90" />
</options>

<friends>
<friend name="MyOtherCharacter1" />
<friend name="MyOtherCharacter2" />
</friends>

<hotkeys>
<hotkey name="HP_POTION" key="VK_9" modifier="" />
<hotkey name="MP_POTION" key="VK_EQUAL" modifier="" />
<hotkey name="ATTACK" key="VK_2" modifier="" />
</hotkeys>

<skills>
<skill name="MAGE_FIREBALL" hotkey="VK_7" modifier="" />
<skill name="MAGE_LIGHTNING" hotkey="VK_8" modifier="" />
<skill name="SCOUT_VAMPIRE_ARROWS" hotkey="VK_5" modifier="" />
<skill name="SCOUT_WIND_ARROWS" hotkey="VK_4" modifier="" />
<skill name="SCOUT_FROST_ARROW" hotkey="VK_6" modifier="" />
</skills>
</profile>

1 = attack
2 is shot
3 is arrow of esscence
5,6,7,8 is as shown above
9 is hp pot
- is heart
= is mana pot

change

Code: Select all

<hotkey name="ATTACK" key="VK_2" modifier="" />
to

Code: Select all

<hotkey name="ATTACK" key="VK_1" modifier="" />
that should fix looting issue. The attack hotkey has to match what is on your hotbar. As of right now your bot us doing Shot to try to loot which will not work. Attack is used for looting, so if it is not set correctly it will never loot for you.

might also want to add the following to your skills list. Since it will not longer be using it with the changes being made.

Code: Select all

<skill name="SCOUT_SHOT" hotkey="VK_2" modifier="" />

Chubbmaster
Posts: 8
Joined: Tue Jan 20, 2009 9:07 pm

Re: Not looting and Skill priority for RoM Bot

#6 Post by Chubbmaster » Sat Jan 24, 2009 4:30 pm

thanks

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest