Page 7 of 9

Unable to find static_charbase in module

Posted: Fri Jun 17, 2011 6:30 pm
by hackzor
Okay i updated the rom folder to 477, afterwards i updated the folder to revision 606

i also copied the new adress,function and settings file. . . i have no clue what ahamedani games is or whatever. . .i added my gamepath which looks like this: C:\Program Files (x86)\Runes of Magic (european server)

i runned bot, it says i should update it or run update.lua

update.lua says: Unable to find static_charbase in module

well, what can i do :b? or did i miss a step

Re: Unable to find static_charbase in module

Posted: Fri Jun 17, 2011 8:59 pm
by lisa
hackzor wrote:Okay i updated the rom folder to 477, afterwards i updated the folder to revision 606

i also copied the new adress,function and settings file. . . i have no clue what ahamedani games is or whatever. . .i added my gamepath which looks like this: C:\Program Files (x86)\Runes of Magic (european server)

i runned bot, it says i should update it or run update.lua

update.lua says: Unable to find static_charbase in module

well, what can i do :b? or did i miss a step
Does your server use client 3.0.4 ?
Or are you using chapter IV which is 4.0.0 ?

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Sat Jun 18, 2011 3:43 am
by hackzor
chapter 4 :?
i have to be blind xD
thanks^^

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Sun Jun 19, 2011 8:37 am
by lisa
New toys for the old server,

These are the working functions for the old server.
If you need instructions on how to use them you can read the topic in main runes of magic section.

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Mon Jun 20, 2011 8:19 am
by Karthyc
hey, I have problems to update rombot for the chapter 4 version. It will be nice, if you contact be by sending an message here in the forum or write me in icq (429932139).
at the last patch I wasn´t faced that problems, but now I´m in trouble :P
Will be nice if someone, willing to help, can contact me.
Kind regards

EDIT: SORRY I´M ALSO BLIND! IT´S THE WRONG THREAT :P THX

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jun 23, 2011 1:28 am
by harbifm
thanks lisa

I was able to fix the issue with character losing its way along my deerlegs waypoint. it was an issue with wandring radius in my profile and devation from target point. (combanation maybe)

i got a problem with auto sell, for some reason it does not sell at all, from what I have read in the forum, my profile is set propely. could not find any thing about how the auto sell is activated in the waypoint file (although it supposed to visit the NPC to fix armor.

could you give me more directions how set or activate autosell in the waypoint files?

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jun 23, 2011 2:57 am
by rock5
Normally you activate autosell in the profile

Code: Select all

        <option name="INV_AUTOSELL_ENABLE"			value="true" />
I guess if you want to leave that off in the profile but just want to enable it for that waypoint only you could use.

Code: Select all

changeProfileOption("INV_AUTOSELL_ENABLE", true)
You would put it in the onLoad section of the waypoint file.

For more information on the autosell options, check out the wiki.
http://www.solarstrike.net/wiki/index.p ... rchant_NPC

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jun 23, 2011 8:08 am
by harbifm
rock5 wrote:Normally you activate autosell in the profile

Code: Select all

        <option name="INV_AUTOSELL_ENABLE"			value="true" />
I guess if you want to leave that off in the profile but just want to enable it for that waypoint only you could use.

Code: Select all

changeProfileOption("INV_AUTOSELL_ENABLE", true)
You would put it in the onLoad section of the waypoint file.

For more information on the autosell options, check out the wiki.
http://www.solarstrike.net/wiki/index.p ... rchant_NPC
her is my setting in my profiel:

<!-- Shopping options, how many of what do you want to keep in your inventory -->
<option name="HEALING_POTION" value="99" />
<option name="MANA_POTION" value="99" />
<option name="ARROW_QUIVER" value="0" />
<option name="THROWN_BAG" value="0" />
<option name="POISON" value="0" />
<option name="INV_MAX_SLOTS" value="90" />
<option name="INV_AUTOSELL_ENABLE" value="true" />
<option name="INV_AUTOSELL_FROMSLOT" value="61" />
<option name="INV_AUTOSELL_TOSLOT" value="90" />
<option name="INV_AUTOSELL_QUALITY" value="white, green, blue" />
<option name="INV_AUTOSELL_IGNORE" value="Card" />

and here attached is the waypoint. still not working?!

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jun 30, 2011 3:26 am
by nerf
harbifm wrote:
rock5 wrote:Normally you activate autosell in the profile

Code: Select all

        <option name="INV_AUTOSELL_ENABLE"			value="true" />
I guess if you want to leave that off in the profile but just want to enable it for that waypoint only you could use.

Code: Select all

changeProfileOption("INV_AUTOSELL_ENABLE", true)
You would put it in the onLoad section of the waypoint file.

For more information on the autosell options, check out the wiki.
http://www.solarstrike.net/wiki/index.p ... rchant_NPC
her is my setting in my profiel:

<!-- Shopping options, how many of what do you want to keep in your inventory -->
<option name="HEALING_POTION" value="99" />
<option name="MANA_POTION" value="99" />
<option name="ARROW_QUIVER" value="0" />
<option name="THROWN_BAG" value="0" />
<option name="POISON" value="0" />
<option name="INV_MAX_SLOTS" value="90" />
<option name="INV_AUTOSELL_ENABLE" value="true" />
<option name="INV_AUTOSELL_FROMSLOT" value="61" />
<option name="INV_AUTOSELL_TOSLOT" value="90" />
<option name="INV_AUTOSELL_QUALITY" value="white, green, blue" />
<option name="INV_AUTOSELL_IGNORE" value="Card" />

and here attached is the waypoint. still not working?!



I have the same problem as this guy..

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jun 30, 2011 5:44 am
by lisa
you have this in your waypoint file

Code: Select all

player:target_NPC("Sheegmut Rayn");
sendMacro("ChoiceOption(1);");
The wiki says to use this.

Code: Select all

player:merchant( npc_name );
So in your case

Code: Select all

player:merchant("Sheegmut Rayn");
Also you will notice when using createpath.lua there is an option for target npc and an option for merchant, use merchant for repairs and any selling/buying.

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jun 30, 2011 9:00 pm
by nerf
harbifm wrote:
rock5 wrote:Normally you activate autosell in the profile

Code: Select all

        <option name="INV_AUTOSELL_ENABLE"			value="true" />
I guess if you want to leave that off in the profile but just want to enable it for that waypoint only you could use.

Code: Select all

changeProfileOption("INV_AUTOSELL_ENABLE", true)
You would put it in the onLoad section of the waypoint file.

For more information on the autosell options, check out the wiki.
http://www.solarstrike.net/wiki/index.p ... rchant_NPC
her is my setting in my profiel:

<!-- Shopping options, how many of what do you want to keep in your inventory -->
<option name="HEALING_POTION" value="99" />
<option name="MANA_POTION" value="99" />
<option name="ARROW_QUIVER" value="0" />
<option name="THROWN_BAG" value="0" />
<option name="POISON" value="0" />
<option name="INV_MAX_SLOTS" value="90" />
<option name="INV_AUTOSELL_ENABLE" value="true" />
<option name="INV_AUTOSELL_FROMSLOT" value="61" />
<option name="INV_AUTOSELL_TOSLOT" value="90" />
<option name="INV_AUTOSELL_QUALITY" value="white, green, blue" />
<option name="INV_AUTOSELL_IGNORE" value="Card" />

and here attached is the waypoint. still not working?!

I just found the problem, not exactly, but how to fix it, you have to do is buy the dips backpack III, IV, V, VI and microMACRO already started selling the items, I sometimes had happened and so I fixed it


sorry my bad english
ninja edit

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jun 30, 2011 9:58 pm
by rock5
The FROMSLOT should start from 1 to 60 for the first 2 free bags.

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Wed Jul 13, 2011 6:40 am
by Beni
Why the bot stops when he need to sell daily quest intems and runes? how can i fix it? tywm! sry for my english

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Wed Jul 13, 2011 8:20 am
by lisa
Beni wrote:Why the bot stops when he need to sell daily quest intems and runes? how can i fix it? tywm! sry for my english
Which bot revision are you using, line 466 for me has nothing that would cause an error.

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Wed Jul 13, 2011 11:52 am
by Beni
i put this in my profile

<!-- Autosell options -->
<option name="INV_AUTOSELL_ENABLE" value="true" />
<option name="INV_AUTOSELL_FROMSLOT" value="7" />
<option name="INV_AUTOSELL_TOSLOT" value="120" />
<option name="INV_AUTOSELL_QUALITY" value="white,green,blue" />
<option name="INV_AUTOSELL_IGNORE" value="" />
<option name="INV_AUTOSELL_TYPES" value="Weapons,Armor,Recipes,Others" />
<option name="INV_AUTOSELL_TYPES_NOSELL" value="Cooking" />
<option name="INV_AUTOSELL_NOSELL_DURA" value="110" />
<option name="INV_AUTOSELL_STATS_NOSELL" value=" X,XI" />
<option name="INV_AUTOSELL_STATS_SELL" value="IX" />
<option name="DEBUG_AUTOSELL" value="true" />

and bot stops when have in inventory: runes, pet eggs, daily quest mats.
rom bot version 3.29, revision 614
sry for my english and thank you very much.

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Wed Jul 13, 2011 6:31 pm
by lisa
try removing the "Others" and see if it works.

Code: Select all

<option name="INV_AUTOSELL_TYPES" value="Weapons,Armor,Recipes" />

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jul 14, 2011 4:37 am
by Beni
same with daily quest intems

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jul 14, 2011 4:55 am
by lisa
You can't sell quest items to vendor though, maybe that is why you are getting the error.
So with the

Code: Select all

<option name="INV_AUTOSELL_TYPES" value="Weapons,Armor,Recipes" />
It shouldnt try to sell them.

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jul 14, 2011 6:21 am
by Beni
I delete ''others''

<!-- Autosell options -->
<option name="INV_AUTOSELL_ENABLE" value="true" />
<option name="INV_AUTOSELL_FROMSLOT" value="8" />
<option name="INV_AUTOSELL_TOSLOT" value="120" />
<option name="INV_AUTOSELL_QUALITY" value="white,green,blue" />
<option name="INV_AUTOSELL_IGNORE" value="" />
<option name="INV_AUTOSELL_TYPES" value="Weapons,Armor,Recipes" />
<option name="INV_AUTOSELL_TYPES_NOSELL" value="" />
<option name="INV_AUTOSELL_NOSELL_DURA" value="120" />
<option name="INV_AUTOSELL_STATS_NOSELL" value=" X,XI" />
<option name="INV_AUTOSELL_STATS_SELL" value="IX" />
<option name="DEBUG_AUTOSELL" value="true" />

but i have the same error..he try to sell and stops.
tyvm!

Re: 3.0.4 client servers, now Revision 606 ready

Posted: Thu Jul 14, 2011 7:01 am
by lisa
can you open up the file
rom/cache/itemtypestable.lua
and copy the entire contents here, please use code tags
[ code]
stuff here
[ /code]
without the spaces after [